שפיצר

לאחר 16 שנה נאס"א נפרדת מאחד המצפים שלה בחלל, טלסקופ החלל שפיצר, שנמצא רחוק יותר מכדור הארץ. נאס"א הודיעה על כוונתה להחזיר את החללית למצב תרדמה בחזרה לבסיס הבית שלה במרכז טיסת החלל גודארד בגרינבלט, מרילנד, ותודיע על פרישתה מהחלל ב -1 ביולי 2017.

מטרתה של מה שמכונה "משימת חימום" זו היא שפיצר ישמור על מצפה הכוכבים בזמן שטלסקופ החלל האבל נמצא בשלבי פיתוחו האחרונים. זו הייתה המשימה הראשונה מסוגה ששוגרה באותו יום בהאבל, שנשלב למסלול על ידי מעבורת החלל.

הקירור הפסיבי

שאין בו חלקים נעים, הוא הסיבה לכך שהוא הוארך לעתים קרובות כל כך. לשם כך, שפיצר, שנוצר בשנת 2003, אפשר למדענים לראות כוכבי לכת קרירים מכדי לייצר הרבה אור, כמו גם חלקים ביקום שנחסמים אחרת על ידי חלקיקים קטנים. הוא מדד את הטמפרטורה של משתלות כוכבים בהן נולדים כוכבים ואת מסת כוכביהם.

שפיצר והאבל ראו גלקסיות שהיו רק כמה מאות מיליוני שנים כשהיקום היה רק חלק זעיר מהעידן הנוכחי. ללא המפץ הגדול, שהתרחש כעשרה מיליארד שנים לאחר המפץ הגדול, הם מעולם לא היו נראים לעין.

בשנת 2016 הודיעה נאס"א כי שפיצר והאבל זיהו את הגלקסיה הרחוקה ביותר עד כה, שביל החלב.

שפיצר והאבל חברו יחד לקביעת תכונות הגלקסיה הידועה ביותר

מדידות שביט הן רק אחת מתוצאות שפיצר רבות המראות כי היא בחנה רבות גם מערכות אקס-פלנטריות. בנוסף למגבלות על גודל, הרכב והרכב כוכבי הלכת ואווירתם, הם הגבילו גם את תכונות האטמוספירה של כוכבי לכת לשעבר.

שפיצר יכול להיות הראשון לתאר את האווירה של כוכב לכת

ו- JWST תעלה זאת לשלב הבא. שפיצר יחקר את האטמוספירה של כוכבי לכת לשעבר שזוהו על ידי לוויין הסקר Transop Exoplanets Survey (TES) שהושק לאחרונה כדי לקבוע את הטמפרטורה של עולמות חדשים שהתגלו.

אם אתה רוצה ללמוד עוד על שפיצר

עליך להסתכל בספר "שפיצר: איך האסטרונומיה האינפרא-אדום מרחיבה את מבטנו על היקום", כתב יחד עם פיטר אייזנהרדט, בהוצאת הוצאת אוניברסיטת פרינסטון. הספר מתאר את המשימות הקרובות של נאס"א וכיצד הן משפיעות על הבנתנו כיצד פועל היקום, כמו גם היסטוריה קצרה של סוולבארד ותפקידה בטלסקופ החלל האבל, ותיאור מפורט של משימתה למערכת השמש החיצונית והקרבה הקרובה. משימת JWST, שגם מציבה את התצפית הראשונה שלה אי פעם על האטמוספירה והאווירה של כוכב לכת חיצוני של כוכב רחוק. חוקר שפיצר, תומאס רוליג, מסכם את התכנים בגיליון זה.

הבולט ביותר

הוא טלסקופ ג'יימס ווב המיוחל (JWST), המכסה את אותם אורכי הגל שחקר שפיצר. למרות שטלסקופ החלל האבל, החוגג את שנתו ה -30 בחלל, הוא רגיש לאורכי גל גלויים ואולטרה סגולים, הטלסקופ החדש, על שמו של האסטרונום והאסטרופיזיקאי המנוח וויליאם ג'יי. ווב ג'וניור, אופטימיזציה לחקירת אור אינפרא אדום לעומת זאת. לטלסקופ החלל האבל. קארי אומר כי המרחק בין כדור הארץ לירח מונע את סוג האור שנצפה על ידי שפיצר על ידי טלסקופים אחרים כמו האבל בספקטרום האור הנראה, אך הוא נועד להתמקד באורות אינפרא אדום המאפשרים למדענים לראות את האבק שמסתיר את הנוף. של טלסקופים אחרים.

טלסקופ החלל שפיצר הושק בשנת 2003 ונשאר פעיל עד ש- NASA הכניסה אותו למצב בטוח בתחילת השנה. מה שחסר לסבאלברד הוא טלסקופ חלל המופעל על בסיס שווה למדע.

הכישלון עיכב את שיגור הדור הבא של טלסקופי החלל

מה שגרם לנאס"א להרחיב את משימתו של שפיצר ולמקד את תשומת הלב של הטלסקופ בגלקסיות רחוקות ובנקודות חדשות ביקום. מדענים השתמשו בו כדי לחדד את האסטרונומיה האינפרא-אדומה. יעדים מעניינים שניתן ללמוד עם התזות יגיעו בעוד כמה שנים, על פי מדענים במרכז טיסת החלל גודארד של נאס"א בגרינבלט, מרילנד. עד אז, מדענים מקווים כי טלסקופ חלל נוסף המוקדש לאינפרא אדום יחליף אותו יום אחד, וכי הנתונים שנאספו על ידי שפיצרים במשך 16 שנים יוחזרו.

Table of Contents

אולי יעניין אותך:

דילוג לתוכן